Fella Schudders

Category:

Met haar meer dan 90-jarige historie heeft de firma FELLA-Werke GmbH intussen een vaste plaats veroverd onder de toonaangevende fabrikanten van landbouwmachines. Als specialist voor hooibouwmachines beschikt de onderneming uit Feucht, die in 1918 werd opgericht, in vergelijking met branchegenoten over het grootste productassortiment aan maaiers, schudders en zwadharken.

Fella trommelmaaiers

Fella trommelmaaiers zijn zelfs onder de moeilijkste omstandigheden geschikt voor veel hectares maaiwerk. De maaiers zijn, verschillend per type, zijdelings opklapbaar, naar achteren zwenkbaar als ook in de naar achteren gezwenkte positie opklapbaar. Fella biedt trommelmaaiers aan in achter- en frontaanbouw.

Het assortiment bestaat uit achteraanbouw en frontaanbouw versies.

Schijvenmaaiers

De Fella schijvenmaaiers maaien zuiver en soepel. Verkrijgbaar in achteraanbouw, frontaanbouw en in getrokken uitvoering.

Het assortiment bestaat uit achteraanbouw, schijvenmaaiers met compacte haakse aandrijfunits en Frontaanbouw en getrokken versies.

Fella Zwadharken

De zwadharkkoppen van FELLA overtuigen door hun gesloten constructie, die alle belangrijke componenten betrouwbaar beschermen tegen stof en vuil. De groot gedimensioneerde aandrijfunit staat net als de precieze, van lichtmetaal vervaardigde rotorarmbehuizing voor de moderne en in de praktijk beproefde bouwwijze.

CURVEBAAN
Door de geoptimaliseerde vorm van de curvebaan van breukvast gietijzer met kogelgrafiet worden een maximale rustige loop en snel, exact uittillen van de tanden bereikt. De curvebaan kan zonder gereedschap* worden versteld en kan zodoende eenvoudig aan de meest uiteenlopende gebruiksomstandigheden
worden aangepast. De looprollen in de curvebaan hebben kogellagers en zijn onderhoudsvrij. Deze constructie staat garant voor een lange levensduur, ook onder zware gebruiksomstandigheden.

Schudders

Door de grote overlapping van de rotoren van de Fella schudders vindt er een betere gewasopname en homogene verdeling van het gemaaide gras plaats. De Fella Super-C-veertanden zorgen voor een langere levensduur en effectieve schudwerking. Achteraanbouw en getrokken Fella geeft ruime keuze uit schudders in de driepuntsaanbouw en getrokken schudders op een dolly. Zwadharken Het Fella assortiment zwadharken is groot. Zowel in front- als achteraanbouw als ook getrokken, met zij- en middenafleg en met 1, 2 of 4 rotoren.

Achteraanbouw

Voor lichte trekkers heeft Fella harken met vaste driepuntsbok en een werkbreedte van 3,40 en 3,60 meter. Zwadharken met driepuntsaanbouw voor standaardtoepassingen hebben een werkbreedte van 3,40 tot 4,50 meter.

Getrokken

In de getrokken uitvoering biedt Fella verschillende mogelijkheden. Zo is er een treintje-uitvoering met één rotorhark en een werkbreedte van 4,20 meter. Ook zijn er harken voor het maken van een zij-zwad met 2 rotorharken en een traploos verstelbare werkbreedte van 3,10 – 6.30 meter. Drie modellen in de frame-uitvoering met zijafleg zijn verkrijgbaar. Ook levert Fella een hark met middenafleg met twee rotorharken. Het topmodel TS 4000 heeft zelfs vier rotoren en een variabele werkbreedte tot 12,50 meter.