Massey Ferguson Maaidorsers

Maaidorsers / Combines

Ware pioniers van maaidorsertechnologie, van het PowerFlow-maaibord tot het nieuwste op het gebied van de precisielandbouw, het Massey Fergusonprogramma beslaat modellen van 176 – 647 pk.

Met conventionele stroschudders, rotordorssystemen en hybride scheidingssystemen is er altijd een systeem beschikbaar dat past bij de gewassen en de oogstomstandigheden.

Massey Ferguson logo 2023

MF Activa maaidorser

MF Activa maaidorser

Ongecompliceerd oogsten

De veelzijdige MF Activa-maaidorsers met hun zuinigheid en lage bedrijfskosten zijn bedoeld voor eigenaars/gebruikers met kleine tot middelgrote akkerbouwbedrijven. Tijdens het oogstseizoen telt elke minuut; daarom bieden wij u betrouwbare machines met een grote capaciteit. Met maaidorsers uit het Massey Ferguson Activa-programma, bent u ervan verzekerd de juiste keuze te maken.

Freeflow-maaibord

Met zijn eenvoudige, robuuste bouw biedt het Freeflow-maaibord een lichte en eenvoudige bediening voor een moeiteloze oogst in elk gewas. De Freeflow-maaiborden zijn verkrijgbaar in werkbreedten van 4,2 m tot 6,6 m en zijn voorzien van een gelast frame met aangeboute panelen, waardoor een eventueel benodigde vervanging van onderdelen zeer eenvoudig wordt.

Het snijwerk wordt verzorgd door een zelfreinigende Schumachermaaibalk met tandwielkast. Het gemaaide gewas wordt door een vijzel met een grote diameter en verstelbare tanden over de gehele lengte, die zorgen voor een positieve gewasstroom naar de opvoerband.

De vijzel wordt beschermd door een slipkoppeling en het haspeltoerental is elektrohydraulisch regelbaar via een variator aan de linkerzijde van het maaibord.

Het MF 7344-model is standaard uitgerust met een automatische maaihoogteregeling voor maximale maaiprestaties in alle terreinen. Daarbij zorgt Massey Fergusons optionele AutoLevel automatische nivellering ervoor dat het maaibord de contouren van het veld volgt, tot hellingen van 8%.

MF Activa S maaidorser

MF Activa S maaidorser

Flexibiliteit geeft de doorslag

Ontwikkeld om de akkerbouwer meer keuze te bieden, is de nieuwe Massey Ferguson Activa S-maaidorser voorzien van functies die de prestaties en het gebruiksgemak verhogen. De bestuurder ontvangt een comfortniveau dat voorheen ongezien was in deze klasse, terwijl de machine verder een schat aan ongecompliceerde functies naar keuze biedt.

Op middelgrote tot grote akkerbouwbedrijven worden vaak verschillende gewassen gedorst. Daarom moet elke machine optimaal afstelbaar zijn om de vereiste opbrengst met een goede dorskwaliteit te behalen.

Maaibord

Start goed, alles goed – met uw maaibord staat of valt de kwaliteit van het werk dat uw maaidorser levert. Massey Ferguson kan bogen op generaties aan ervaring en biedt een keuze uit de hoogwaardige PowerFlow-maaiborden of de FreeFlow-maaiborden met hun extra grote capaciteit. Beide maaiborden zijn voorzien van functies die een extra hoge productiviteit garanderen, zoals het automatisch haspeltoerental en een geavanceerde maaihoogteregeling.

De Power Feed-wals (alleen op MCS-uitvoering) aan de voorzijde van de hoofdopvoerband zorgt voor een constante gewasstroom vanaf het maaibord naar de hoofdopvoerband. De draairichting van de wals kan eenvoudig vanuit de cabine worden omgekeerd. De tanden die over de volledige lengte van de maaibordvijzel zijn verdeeld zorgen voor een grotere capaciteit, doordat zij een positieve en vlotte doorstroming van het gewas veroorzaken, richting de hoofdopvoerband.

MF Beta maaidorser

MF Beta maaidorser

Hier draait het om

De MF Beta-maaidorsers bieden een ongecompliceerd en praktisch ontwerp met een mix van technologie en praktische functies, die eenvoudig zijn te bedienen in het veld, waar alles om tijd draait.

Een goede cabine is essentieel om zowel machine als bestuurder de beste prestaties te laten behalen. Het uitstekende zicht en de ergonomisch geplaatste bedieningselementen verlagen de werklast en dragen zo bij aan een hogere productiviteit.

Geleiding en precisie

Met de laatste technieken – begeleidt de optionele Auto-Guide xls u op weg naar grotere prestaties, door uw percelen optimaal in te delen – Auto-Guide xls is eenvoudig in te stellen via de monitor en kan u nauwkeurigheden bieden tot 5 cm. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van een RTK-signaal. Dankzij de uitgebreide automatisering, kan de bestuurder zich er volledig op concentreren de maximale capaciteit uit de machine te halen. Met een knop op de multifunctionele bedieningshendel wordt het systeem opnieuw geactiveerd bij het keren op de wendakker.

Ontwerp

Haal dag na dag optimaal voordeel uit de doordachte functies.

  • Veilige en eenvoudige toegang voor het reinigen van de radiateur.
  • Eenvoudig tanken – beide tanks zijn naast elkaar geplaatst voor eenvoudige toegang.
  • Veilige toegang tot het motordek en de graanbunker, dankzij verwijderbare ladder.
  • Controle en reiniging van het luchtfilter.

Het nachtwerkpakket bevat H9-hoge-intensiteitsverlichting voor een uitstekend zicht rondom de machine tijdens werkzaamheden tot in de late uurtjes.

MF Ideal

MF Ideal maaidorser

De doorbraak in oogsttechniek

De IDEAL is volgestopt met toonaangevende technologieën die u een hogere kwaliteit graan bieden. De IDEAL is de eerste maaidorser in 30 jaar die geheel opnieuw is ontworpen en is gebaseerd op wat telers van ons hebben gevraagd. De uitkomsten hiervan hebben wij uitgebreid onderworpen aan enkele van de zwaarste tests die ooit door een fabrikant van landbouwmachines zijn uitgevoerd.

Gedurende de afgelopen zes jaar – en tot de dag van vandaag – verzamelen wij suggesties van telers over de gehele wereld. Wij hebben gesproken met vele maaidorsergebruikers wereldwijd die gezamenlijk met hun maaidorsers vrijwel alle denkbare gewassen oogsten onder praktisch alle denkbare omstandigheden.

Ideal harvest

Het IDEALharvest-systeem stelt nieuwe maatstaven op voor wat betreft de automatische afstelling van machines. Het systeem biedt een ongeëvenaarde realtime visualisatie van de gewasstroom binnen de maaidorser, via een speciale camera die de graankwaliteit bewaakt en via vele sensoren, waaronder zogenaamde MADS-sensoren (akoestische massadetectie).

Door verschillen in akoestische eigenschappen te meten, kunnen de sensoren bepalen wat graan is en wat niet. Zo kunnen zij het IDEALharvest-systeem aansturen om noodzakelijke wijzigingen in de maaidorserinstellingen aan te brengen, om zo de oogststrategie van de gebruiker te handhaven.

Realtime visualisatie vergroot de controle. De oogststrategie wordt ingesteld via een gebruiksvriendelijke tablet, waarmee de gebruiker gewenste instellingen kan selecteren voor het beperken van korrelschade, korrelverliezen en van de hoeveelheid vreemd materiaal in de graanbunker.

Daarnaast kan het IDEALharvest-systeem zelfs plotselinge veranderingen van bepaalde factoren compenseren, zoals een veranderende gewasdichtheid of hellingshoek.