Massey Ferguson MF RB V Protec

Variabele Perskamer, hoge capaciteit en kostenefficiënt

De Massey Ferguson RB 4160V Protec combineert alle voordelen van onze variabele pers met die van een geïntegreerde wikkelaar voor snel en effectief persen en wikkelen.

Pick-up

De pers kan uitgerust worden met een curvebaanloze pick-up van 2.25m of 2.40m welke een hoge werksnelheid, minder onderhoud en een lager geluidsniveau biedt.

De nokvrije pick-up heeft minder bewegende onderdelen en is daardoor stiller, eenvoudiger en betrouwbaarder. Weinig onderhoud en minder instelwerkzaamheden besparen tijd en verhogen de productiviteit.

Het pick-upsysteem heeft vijf tandarmen met een tussenruimte van slechts 64 mm voor een hogere capaciteit en een soepelere gelijkmatige toevoer bij hoge snelheden.

Op de Massey Ferguson rondebalenpersen is de pick-up heel dicht bij de rotor geplaatst, wat de gewasstroom bevordert en het risico op blokkeringen verlaagt.

Perskamer

De zijpanelen van de perskamer zijn nauwkeurig uitgelijnd tijdens het productieproces waarbij twee buizen met een grote diameter op het frame zijn gelast voor een slijtvaste, harde verbinding die een grotere duurzaamheid en een betere regeling van de balendichtheid biedt.

Vier duurzame, dubbelgevouwen naadloze banden hebben een uitstekende grip op de baal. Met twee rekvaste basislagen van een speciaal synthetisch materiaal kunnen de banden zware belastingen verwerken bij het vormen van zware kuilvoerbalen

Een gepatenteerd baalvormingssysteem is voorzien van een glijdende achterzijde voor een neerwaartse beweging wanneer de baal wordt gevormd, zodat de baal die ontstaat naar achteren kan bewegen. De perskamer heeft een klein startgedeelte voor de baal met twee extra walsen voor een betere vorming van de baalkern.

Baalovergave

De perskamer is onder een lage hoek in de combinatie geplaatst waardoor de totale hoogte laag is. Hierdoor is er een hoge stabiliteit voor veilig werken in heuvelachtig terrein. Hierdoor is er achter de invoer minder tegendruk en is de gewasstroom door de gehele invoer meer gestroomleind en daardoor minder kans op blokkades.

De transferarm beschikt over twee actieve geleidingsplaten aan beide kanten van de pers welke de baal perfect geleiden naar het midden van de wikkeltafel. Hierdoor kan de baalovergave sneller en veiliger plaatsvinden. Voor extra veiligheid kan er een unieke heuvelmodus geactiveerd worden. Hierin beweegt de transferarm langzamer en passen de wikkelring en wikkeltafel hun hoek aan om de baal beter op te vangen. Zelfs op hellend terrein een veilige en zekere baaloverdracht.

Brochure

Download PDF Brochure