Massey Ferguson MF RB V

Variabele Perskamer, hoge capaciteit en kostenefficiënt

De rondebalenpersen RB 4160V en RB 4180V van Massey Ferguson hebben een gemeenschappelijk platform en produceren balen met een doorsnede tot 1,60 m of 1,80 m en zijn uitgerust met een gepatenteerd baalvormingssysteem met het Constant Pressure System (CPS) dat veren combineert met hydraulische actie om compacte, uniforme balen te produceren.

Een consistente balendichtheid is essentieel voor alle baalproducten en het nieuwe assortiment MF-rondebalenpersen met variabele kamer biedt agrariërs dan ook de beste oplossing dankzij hun toonaangevende verdichtings-, snij- en pick-upkwaliteiten.

Pick-up

Hogere bedrijfssnelheden zijn mogelijk met het nokvrije pick-upontwerp van Massey Ferguson. De nokvrije pick-up heeft minder bewegende onderdelen en is daardoor stiller, eenvoudiger en betrouwbaarder. Weinig onderhoud en minder instelwerkzaamheden besparen tijd en verhogen de productiviteit. Het pick-upsysteem heeft vijf tandarmen met een tussenruimte van slechts 64 mm voor een hogere capaciteit en een soepelere gelijkmatige toevoer bij hoge snelheden.

Op de Massey Ferguson rondebalenpersen is de pick-up heel dicht bij de rotor geplaatst, wat de gewasstroom bevordert en het risico op blokkeringen verlaagt.

Perskamer

De zijpanelen van de perskamer zijn nauwkeurig uitgelijnd tijdens het productieproces waarbij twee buizen met een grote diameter op het frame zijn gelast voor een slijtvaste, harde verbinding die een grotere duurzaamheid en een betere regeling van de balendichtheid biedt.

Vier duurzame, dubbelgevouwen naadloze banden hebben een uitstekende grip op de baal. Met twee rekvaste basislagen van een speciaal synthetisch materiaal kunnen de banden zware belastingen verwerken bij het vormen van zware kuilvoerbalen

Een gepatenteerd baalvormingssysteem is voorzien van een glijdende achterzijde voor een neerwaartse beweging wanneer de baal wordt gevormd, zodat de baal die ontstaat naar achteren kan bewegen. De perskamer heeft een klein startgedeelte voor de baal met twee extra walsen voor een betere vorming van de baalkern.

De voordelen hiervan zijn:

  • Lagere druk bij het invoergedeelte
  • Gelijkmatige drukverdeling over alle componenten die betrokken zijn bij de vorming en dichtheid van de baal
  • Lager stroomverbruik

Brochure

Download PDF Brochure