Massey Ferguson MF TW

Getrokken rondebalenwikkelaar

De MF TW 130 en TW 160 zijn makkelijk te gebruiken wikkelaars met een robuust frame en lage wikketafel.

Laden

MF TW 130 en MF TW 160 zijn uitgerust met een sterke, gelaste laadarm welke aangepast kan worden tussen 0,90m en 1,60m. De arm kan balen hebben tot maximaal 1,30m diameter (max. 1.000kg) voor de MF TW 130 en tot wel 1.60m diameter (max. 1.250kg) voor de MF TW 160.

Folielagen

Afhankelijk van het gewas en de condities, kan de chauffeur makkelijk het aantal folielagen aanpassen. De voorstrek-unit is ontworpen om te werken met 500mm of 750mm rollen en kan ingeteld worden op 55% of 70% stretch voor strakker wikkelen en minder folieverbruik. Een snelsluitsysteem maakt het wisselen van folierollen snel en makkelijk. Opbergpunten maken het mogelijk tot wel 3 extra rollen mee te nemen.

Baal afleggen

Het afleggen van de baal gebeurt uitzonderlijk zacht, zonder het risico de gewikkelde baal te beschadigen dankzij de laag geplaatste wikkeltafel welke laag naar de bodem kantelt tijdens het afleggen van de baal. De MF TW 160 is uitgerust met een instelbaar actief baalaflegsysteem. Als de baal naar achteren gekanteld wordt op de wikkeltafel, dan komt de aflegtafel in positie om de baal op te vangen en deze zacht op de bodem af te leggen om folie beschadigingen te voorkomen. Gedurende dit proces daalt een steunvoet naar beneden om het gewicht van de baal over te dragen op de grond in plaats van de trekhaak op de trekker.

Een optionele balenkantelaar is verkrijgbaar om balen op de kant af te leggen. Hiermee kan tot wel 15% tijd worden bespaard tijdens het laden en transport, en helpt ook folie beschadigingen te voorkomen.

Brochure

Download PDF Brochure