MF 5700 serie

Omschrijving

Met deze nieuwe, ongecompliceerde reeks tractoren heeft Massey Ferguson het concept van tractoren onder 130 pk onder handen genomen en vanaf de basis opnieuw ontworpen om te voldoen aan de behoeften van hedendaags en toekomstig agrarisch werk.

In dit vermogenssegment biedt geen enkele andere reeks op de markt zo’n scala aan uitvoeringen, opties en accessoires die allemaal dienen om uw machine precies zo samen te stellen als nodig is voor uw agrarische toepassingen.

Motoren

Het hart van de MF 5700-serie wordt gevormd door de 4.4-liter viercilinder AGCO Power-motor, die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, robuustheid en zuinigheid en die 100 tot 110 pk levert. Omdat de tractor en motor van dezelfde fabrikant afkomstig zijn, weet u zeker dat de productkwaliteit van exact hetzelfde niveau is en de compatibiliteit en efficiëntie onovertroffen zijn.

De motoren in de MF 5700-serie hebben allemaal een lange slag voor een hoog koppel over een breed scala aan toerentallen. Maximumkoppel wordt bereikt bij lage toerentallen: 1500 omw / min bij de MF 5700 modellen. Niet alleen wordt het diesel gebruik tot een minimum beperkt, maar dit geldt ook voor lawaai en slijtage, wat resulteert in lagere brandstofkosten en meer bestuurderscomfort.

Zowel de MF 5710- als MF 5711-modellen worden uitgerust met SCR.

Transmissie

De tractoren uit de Massey Ferguson 5700-serie hebben een geheel nieuwe gesynchroniseerde mechanische transmissie, die zich al heeft bewezen in de MF 4700-serie en die in totaal twaalf snelheden vooruit en twaalf snelheden achteruit telt dankzij twee bereiken. Zes versnellingen dienen voor het typische veldwerkbereik van 4 – 12 km/h, terwijl de maximumsnelheid 40 km/h bedraagt.

De juiste snelheid voor iedere taak is gemakkelijk te kiezen met de versnellingshendels die comfortabel binnen handbereik liggen, maar niet in de weg zitten bij het op- en afstappen. Een droge koppeling met één koppelingsplaat is gemakkelijk te bedienen en te onderhouden. De optionele Power Shuttle biedt vooruit / achteruit besturing met de vingertoppen zonder de koppeling te gebruiken, evenals een knop op de versnellingspook om versnellingen te schakelen zonder het gebruik van de voetkoppeling.

De superkruipoptie is beschikbaar als extreem lage snelheden tot 140 m/h vereist zijn voor specifieke taken, bij 1400 tpm met 16.9R34-banden en 12×12-, 40 km/u-transmissie.

Hydrauliek

Een eenvoudig open hydraulisch systeem, dat wordt aangedreven door twee tandwielpompen; de pomp voor 32 liter/min verzorgt alle interne functies, terwijl die voor 58 liter/min de elektronisch geregelde achterhefinrichting tot 4300 kg laat tillen. Bovendien is deze oliestroom ook beschikbaar via de twee standaard extra regelventielen om aangesloten hydraulische functies te verrichten terwijl de andere pomp de besturing van de omkeerschakeling van de 4WD-koppeling en de aftakas regelt. Dit is onmisbaar voor keren op de wendakker.

En wie nog meer oliestroom wenst (voor meer vermogen op de voorlader), kan de MF 5700 laten uitvoeren met een gecombineerd hydraulisch systeem van 98 liter/min. Twee dubbelwerkende regelventielen zijn de standaard, optioneel kan een derde ventiel worden toegevoegd.

Aftakas

Alle modellen zijn uitgerust met een 35mm-aftakas met zes spieën voor toerentallen van 540, 540E of 1000 PTO en met bescherming door een onafhankelijke koppeling van de aftakas (IPTO). De mate van inschakeling wordt elektronisch geregeld voor optimale betrouwbaarheid en soepelheid en zo een betrouwbare bediening van de aftakas, ongeacht het toerental van de motor en de grootte van het werktuig.

Hefinrichting

De hefinrichting is speciaal aangepast om optimaal aan te sluiten bij een tractor van dit formaat. De hefinrichting kan bogen op een indrukwekkend hefvermogen van 4300 kg, zodat deze met speels gemak zware gedragen werktuigen kan bedienen.

Standaard is deze voorzien van de toonaangevende elektronische hefinrichting: Electronic Linkage Control (ELC). Deze hefregeling staat garant voor een uiterst precieze en gevoelvolle bediening van de heffuncties, zoals een nauwkeurige diepteregeling voor kerende bodembewerkingen en een precieze werkhoogte-instelling voor andere werktuigen. De regeling werkt zo gevoelvol en nauwkeurig doordat de elektronica direct bedient, met andere woorden, de trekkracht wordt nauwkeurig geregeld voor maximale tractie op ieder moment zodat wielslip en brandstofverbruik tot het minimum worden teruggedrongen.

Cabine

Een tractor die is ontworpen voor eenvoudige bediening hoeft nog geen minimale bedieningsomgeving te hebben. Omdat bij het ontwerp van de MF 5700-serie al nadruk is gelegd op comfort en gebruiksgemak, wordt zwaar werk met deze tractoren een genot.

Grijprails op de grote openslaande deuren bieden eenvoudige toegang tot de treden, die direct op de machine zijn gemonteerd, terwijl de geheel vlakke vloer de meest toegankelijke en ruime bedieningsomgeving op de markt vormt.

Modellen
ModelMax. vermogen*Max. koppel**
MF 5710100 pk410 Nm
MF 5711110 pk417 Nm

* bij 2000 tpm | ** bij 1500 tpm

Bekijk de video
Download nu de folder!